Henkinen hyvinvointi

Elän kiireistä elämää. Yrittäjänä toimiminen, lukuisat luottamustehtävät, sekä harrastukset täyttävät viikkoni tehokkaasti, eikä vapaa-aikaa jää paljon. Jossain vaiheessa, noin vuosi sitten tajusin, ettei kynttilää voi polttaa molemmista päistä. Silloin tein elämässäni muutamia jälkeenpäin merkittäviä, hyviä valintoja.

Meditointi

Meditoinnista on tullut tärkeä osa arkeani. Se pakottaa minut pysähtymään arjen hektisessä pyörityksessä. Usein ilta on parasta aikaa meditoinnille, mutta sitä voi tehdä myös muina aikoina. Itse harjoitan sekä ohjattuja meditaatioita, että omatoimisia meditointihetkiä. Joskus saatan tehdä sen ennen kokousta pysäköidyssä autossa istuen. Viisikin minuuttia riittää tyhjentämään ajatukseni kaikesta ylimääräisestä ja suuntaamaan keskittymiseni tulevaan. Olen myös osallistunut ryhmämeditaatioihin joissa tunnen selittämätöntä keskittynyttä energiaa, joka helpottaa omankin mielen rauhoittamista. Tähän asti hienoin kokemus oli äiti Amman vierailu Suomessa. Siellä tapahtuneessa joukkomeditaatiossa oli arviolta tuhat ihmistä. Yleisin mantra ”Om” sai tuolla suurella joukolla uudet mittasuhteet.

Keskittymistäni on helpottanut erilaisten kivet, joita pidän meditoinnin aikana käsissäni. Suosikkejani ovat jaspis, ametisti, fluoriitti, karneoli ja obsidiaani.

Ylhäällä vasemmalla karneoli. Oikealla päälimmäisenä ametisti, ja alempana fluoriitti. Alin kuva on obsidiaanista.”

Jooga

Jooga on minulle uusi harrastus. Se on fyysisen ja henkisen harjoittelun mielekäs kombinaatio. Jooga on helpottanut minua tutustumaan omaan vartalooni, sen liikkeeseen, rajoihin ja mahdollisuuksiin. Mielen ja kehon yhteyteni on parantunut. Muistan voimaharjoittelusta termin muscle-mind connection. Joogassa on kyse samasta asiasta. Fyysisen ja henkisen kehon yhdentyminen on lisännyt keskittymiskykyäni sekä yleistä hyvinvointiani. Itse olen mieltynyt erityisesti Yin-joogaan, jossa tehtävät pitkäkestoiset venytykset sopivat jäykälle kropalleni.

Luonto

Minusta tuntuu, että ihminen on kadottamassa suhdettaan luontoon. Tähän viittaa esimerkiksi nykyinen metsäteollisuus, ja etenkin metsähakkuiden radikaali lisääminen. Metsät nähdään vain rahaa tuottavana massana. Ajatellaan, että luonto on meitä ihmisiä varten. Eihän asia näin ole. Me ihmiset olemme osa luontoa ja ajattelen että meidän tulee kohdella sitä rakkaudella ja kunnioittaen.

Tykkään käydä metsässä kävelemässä. Metsässä vallitsee sellainen rauha, jota rakennetulla alueella on vaikea kokea. Metsässä voi huomata ilman olevan raikkaampaa, ja korviin voi kantautua mielenkiintoisia ääniä. Metsässä oleskelulla on henkistä hyvinvointia ja syysistä jaksamista parantava vaikutus. Erityisen rauhoittava elementti on vesi. Puroa tai jokea katsellessa mieli lepää ja muut asiat unohtuvat. Kallioinen maasto taas tuntuu maadoittavan minua allani olevaan maaperään. Varsinkin vanhoilla puilla on mieltä rauhoittava vaikutus. Metsä on parhaimmillaan koskematon. Istutettu metsä ei saa aikaan yhtä voimakkaita myönteisiä tuntemuksia.

niivermäki

”Niivermäen luontopolku”

Näillä helpoilla keinoilla olen saanut elämääni lisää tasa-painoa. Lisäksi ei-sanan oppiminen on ollut hyödyllinen taito. Nykyisistä tehtävistäni johtuen minun toivotaan osallistuvan vaikka minkälaisiin tapahtumiin ja illanistujaisiin. Voimavarani ja käytössä oleva aika on kuitenkin rajallinen eikä yöunista ole järkevää tinkiä. Lisäksi myönteisen ajattelun opettelu on lisännyt omaa hyvinvointiani. Myönteisen ajattelun voimasta voisin kirjoittaa vaikka oman jutun.

”Lokah Samastah Sukhino Bhavantu”

Suomeksi: ”Olkoot kaikki olennot kaikkialla onnellisia ja vapaita. Edistäköön oman elämäni ajatukset ja teot onnellisuutta ja vapautta kaikille.”

-Kaakonkulman humanisti-

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s